info@ro-home-timmerwerk.nl | +31 (0) 6 455 36 143

Een chalet bouwen of laten bouwen

HomeHoutbouwEen chalet bouwen of laten bouwen

Bij het zoeken naar een geschikte kavel is het niet alleen van belang om te kijken naar de locatie en ligging van het kavel maar ook is het belangrijk om na te gaan wat de mogelijkheden zijn qua bouwen. Dit kunt u navragen bij de desbetreffende gemeente. Het is dan ook goed om bij de gemeente na te vragen of het perceel, indien nodig, kan worden aangesloten op nutsvoorzieningen, zoals het elektriciteitsnet, waterschap, lokale rioleringswerken en de telefoonlijn. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een minder afhankelijk positie en meer afhankelijk te zijn van duurzamere energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie, etc.

Als u een geschikt kavel hebt gevonden en u weet van de gemeente welke mogelijkheden u hebt zult u voor u zelf moeten gaan beslissen of u zelf een ontwerp gaat maken of dat u gebruik maakt van een ervaren architect en zult u een bouwbedrijf moeten inschakelen voor de bouw van het chalet. Wij kunnen u in Nederland maar zeker ook in het buitenland zoals België, Frankrijk en Italië, van dienst zijn met onze vakkundige mensen. Of het nu gaat om een vergunningsaanvraag, een architect of het laten bouwen van een houten chalet, van A tot Z kunnen wij u helpen in het gehele traject.

5.1

Bij een chalet bouwen of een chalet kopen is het verstandig om goed te kijken naar bepaalde zaken. Bij het bouwen van een houten chalet houden wij rekening met de klimatologische omstandigheden van de regio. Dit is belangrijk om te weten in verband met het drogingsproces van het hout. De luchtvochtigheid mag bij aankomst op de bouwlocatie niet te veel meer afwijken. Is het hout te droog bij aankomst dan zal het gaan uitzetten en als het hout te vochtig is zal het gaan krimpen. Als dit niet goed op elkaar is afgestemd kan dit nadelige gevolgen hebben en het is belangrijk dat de producent daar rekening mee houdt. Hout is een natuurproduct en vraag kennis en ervaring in het verwerken ervan. Wij hebben ervaring in binnen- en buitenland in woningbouw en chaletbouw waarbij u bij ons aan het juiste adres bent voor een houten woning of een houten chalet of meerdere houten woningen en houten chalets voor een vakantiepark bijvoorbeeld.

Op onze website staan diverse soorten chalets. Wij produceren en leveren houten chalets in zowel houtstapelbouw en houtskeletbouw. Wilt u een chalet bouwen in houtstapelbouw dan kan dat met ons met ronde stammen die het chalet een specifieke uitstraling geven zoals u kunt zien bij het houten chalet Slatina bijvoorbeeld. Voor houten chalets in houtstapelbouw hebben we meerdere mogelijkheden als we kijken naar de structuur. Zo kan er gekozen voor een houten chalet die weinig geisoleerd is maar ook goed geisoleerde houten chalets tot passiefchalets aan toe. Hiervoor hebben wij sinds kort een nieuw type kozijn met een universeel profiel met standaard afmetingen maar voorzien van tripple beglazing en samengesteld uit twee soorten hout. De buitenzijde van dit kozijnhout is van het kwalitatief hoogwaardige accoyahout dat bijzonder duurzaam is en stabiel.

Een recreatiewoning kopen is een lastige opgave. Er staan veel chalets te koop. Aan u de vraag: gaat u een bestaand chalet kopen of wilt een chalet bouwen. Met een chalet bouwen wordt verstaan dat u het beheer van de bouw in eigen beheer neemt en zorg draagt voor alle contracten met aannemers, installateurs en andere benodigde vaklieden. Hiermee houdt u wel zelf volledig de controle over alles maar heeft u er wel zelf veel meer werk mee. U zult zelf alles moeten plannen, budgetteren en controleren Daarmee is het dan aan u om te zorgen dat alle partijen goed samenwerken en dat alles ook op tijd gebeurt.
Als u een het liefst alles neerlegt bij één bedrijf dan komen wij daar zeker voor in aanmerking. Met ons hebt u de mogelijkheid te kiezen voor één bedrijf dat alles voor u kan regelen. Hierdoor heeft u maar één aanspreekpunt die verantwoordelijk is voor de kwaliteit. Wij hebben dan het voordeel dat wij de werkzaamheden in eigen beheer kunnen uitvoeren en zelf een planning kunnen handhaven en daarbij niet afhankelijk te zijn van andere partijen. Het voorkomt fouten en discussies en daar is geen enkele partij bij gebaat.

Als u kiest voor een houten chalet zult u ook moeten beslissen wat voor soort chaletbouw u wilt hebben. Bij ons kunt u kiezen voor budget chaletbouw maar ook voor passief chaletbouw. Bij passief chaletbouw kiest u voor duurzaam in alle opzichten en kiest u voor een houten chalet dat ecologisch verantwoord is voor de toekomst. Ook op dit vlak hebben wij u veel te bieden. Kijk hiervoor op onze webpagina’s over duurzaam bouwen. Er zijn veel mogelijkheden en de lijst met mogelijkheden gaat nog veel verder. Naast energie- en waterbesparing gaat het bij duurzaam wonen ook om het materiaalgebruik, voorkomen en scheiden van afval en de kwaliteit van het binnenmilieu. Maar duurzaam bouwen is meer. Het is investeren in de toekomst. Het begint bij het ontwerpen van het gebouw, ook in relatie tot de omgeving en openbare ruimte. Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaam wonen net zo comfortabel is, direct voordeel oplevert voor de eigen gezondheid en financieel zeer aantrekkelijk is. Op deze site vindt u praktische adviezen over energiebesparing, gezondheid en materiaalgebruik, die men eenvoudig thuis kan opvolgen. Heeft u toch nog vragen of wilt u advies, neem dan even contact met ons op. Dan kunnen wij u misschien verder helpen.

Sleutelwoorden voor deze website zijn onder andere: houtbouw, houten huis bouwen, budget, budgetbouwen, budget bouw, budget houtbouw, budget houtskeletbouw, houten huis bouwen, houtbouw, houten huis, houten huizen, houten chalets; houtskeletbouw, houtstapelbouw, loghouse, loghouses, loghuis loghuizen, rondstam, ronde stammen, handcrafted duurzaam bouwen, scherpe prijzen, duurzaamheid, passiefhuis, passief huis, passieve woningen, duurzaam bouwen, duurzaam wonen, lage energiewoning, nul-energiewoningen, energie neutraal, energie-effectief, zonne-energie, houten woning, goedkoop huis bouwen, kozijnen, passiefkozijn, duurzame kozijnen, tripple beglazing, tripple glas, accoya, chalet bouwen, chalet kopen, chalets te koop, chaletbouw, houten chalet, recreatiewoning te koop, recreatiewoning kopen, goedkoop huis bouwen,  budgetwoning, stukadoor, stucadoor, stucen, stucadoorsbedrijf, stucwerk, goedkoop huizen bouwen, goedkope blokhutten, uitbouw woning, houten woning, woonhuis, woonhuizen, loghouses, houten huis bouwen, huis bouwen kosten, blokhuttensite, houten droomhuis.